Elektim Projecten

Ruim twintig jaar ervaring

Elektim Projecten is gespecialiseerd in nieuwbouw van installaties in de beton, metaal, food en afvalverwerkingsindustrie. We werken in deze projecten samen met ons externe netwerk van specialisten.

Bekijk onze projecten

Doordat wij zelf het ontwerp en de uitvoering van het elektrotechnische en besturingstechnische deel uitvoeren, wordt de installatie klaar-voor-gebruik opgeleverd.

Elektim wordt vaak vanaf het teken ontwerp bij de machine-nieuwbouw betrokken. Zo kunnen wij besturingstechnische mogelijk en onmogelijkheden direct onderkennen. Door deze aanpak bouwen wij efficiënt aan uw installatie.

  • 20 jaar ervaring in de elektrotechniek
  • Kleine organisatie met korte lijnen
  • Alle electrotechnische disciplines onder één dak

In deze industrieën werkt Elektim
Onze markt

Betonindustrie

Nieuwbouw van besturingen voor: mortel menginstallaties voor droge mortel, mobiele productie installatie voor schuimbeton, renovatie van besturingen voor betonmeng installaties en onderhoud / verhelpen van storingen aan betonmeng installaties.

Bekijk een project

Metaalbewerking

Vervangen van besturingen voor excenterpersen of uitdenken en bouwen van oplossingen voor robot lasinstallatie, zoals aansturen van steeds wijzigende lasmal posities tijdens het lasproces.

Bekijk een project

Afvalverwerking

Een efficiënte manier van afval transport is het verdichten van het afval. We bouwen besturingen voor persinstallaties en passen bestaande besturingen zonodig aan wanneer de werking gewijzigd moet worden. Dit komt voor wanneer bijvoorbeeld een persinstallatie samenwerkt met een afvaltransport aanvoer systeem. Tevens ontwerpen en bouwen wij besturingssystemen voor papier en karton verwerkingsinstallaties.

Bekijk een project

Overig

Voor veel besturingen is het efficiënt en vaak noodzakelijk een PLC toe te passen. Wij werken veel met PLC systemen en installaties die uitgerust zijn met 1 of meerdere touch bedieningspanelen. Dit geeft een grote mate van flexibiliteit en biedt mogelijkheden.

Bekijk een project

Heeft u een nieuw project?

Zo pakken wij het aan

Stap 1

Ontwerp & advies

Bij de start van een idee denken wij graag mee. Wij kijken met een “besturingstechnisch” oog naar de mogelijkheden. Tevens denken we oplossingsgericht en indien nodig ook "out of the box". Dit maakt dat er in de ontwerpfase oplossingen worden bedacht die niet onnodig ingewikkeld worden gemaakt en daardoor goed kunnen worden uitgevoerd.

Stap 2

Uitvoering & bouw

In het ontwerp van de besturing proberen we merkafhankelijke onderdelen te voorkomen. Dat wil zeggen, niet onnodig gebruik maken van merkspecifieke netwerk/bus gestuurde onderdelen. Dit maakt het het dat toekomstig onderhoud flexibeler uitgevoerd kan worden. De besturing wordt getekend, gebouwd, getest en indien een PLC van toepassing is, ook geprogrammeerd. Deze wordt zoveel mogelijk "droog" getest.

Stap 3

Programmeren & installeren

Als er een PLC wordt toegepast is het belangrijk dat we goed op de hoogte zijn van het proces dat moet worden aangestuurd. Door onze brede ervaring in allerlei industrieën kunnen we ons goed verplaatsen in veel processen. Na installatie van de besturing zijn we nauw betrokken bij de inbedrijfstelling. Wij controleren of de PLC software werkt en gaan na of alle geprogrammeerde functies bekend worden bij de gebruiker.

Stap 4

Onderhoud van de installatie

Door het ontwerp van de besturing is onderhoud flexibel uit te voeren. Bijna alle toegepaste onderdelen kunnen, indien nodig, door een ander merk worden vervangen. Het vervangen kan handig zijn in geval van lange levertijden van het origineel.

Wilt u meer weten over onze aanpak of een afspraak maken?

Contact met Elektim